Noua Ordine Mondială – Dialectica Hegeliană

Dialectica hegeliană, prezintă trei metode/etape de dezvoltare dialectică:

  1. o teză – generatoare de reacţie;
  2. o antiteză – care contrazice sau neagă teza;
  3. şi tensiunea dintre cele două, fiind rezolvată prin intermediul unei sinteze.

Deşi acest model este deseori numit după Hegel, el nu l-a folosit niciodată ca formulare specifica. Hegel atribuie terminologia lui Kant.

Dialectica este, cum susţine Hegel, o metodă care admite, in mod constitutiv, contradicţia.

Raţionamentul lui Hegel este urmatorul: Lumea posedă raţionalitate, o ordine, un mod ordonat de a fi. Ea nu este o ingrămadire haotică de obiecte. Ea este în permanentă mişcare şi dezvoltare. Totul este dat de la bun inceput. Totul are o finalitate.

Termenul de dialectică hegeliană indică menţinerea părtii utile a unei idei, lucru, societate, etc. simultan cu deplasarea ei dincolo de limitările sale.

În conformitate cu principiile dialecticii hegeliene, politicile actuale se străduiesc să creeze o problemă generatoare de reacţie, urmată de implementarea unei soluţii premeditate. Atacul înscenat de americani pe  9/11 (World Trade Center), “justifică” declanşarea de razboaie (Irak, Afganistan) şi minimalizează incredibil libertaţile omului pe plan mondial în numele siguranţei naţionale, mondiale, a antiterorismului şi a controlului individual de orice tip. Apare sistemul BIG Brother şi cumplitul Patriot Act, care în fapt, era un document conceput anterior evenimentelor, insă se aştepta motivaţia solidă pentru a fi semnat şi implementat! Lumea trebuia să-l perceapă ca fiind oportun, real, credibil şi iminent!!!! Prin această manipulare crasa la nivel politic, noi, cetaţenii obişnuiti ai planetei,  privim cum se prăvăleşte lumea, şi cum ne dispar rand pe rand toate  libertăţile câştigate în sute de ani. Nu crâcnim, ci acceptam! De ce? Pentru că ni s-a infătisat în toată splendoarea  dusmanul perfect al tuturor:  TERORISTULAcest inamic invizibil, criminal, odios, neprevăzut, care ne pândeste la tot pasul. Teroristul invizibil, care (teoretic) se poate afla după orice colţ, şi poate dormita în orice prieten, coleg, vecin…

In acelaşi context, se regăsesc şi măsurile premeditate referitoare la Codex Alimentarius, pandemii, epidemii, gripe aviare/porcine, cardurile cu cipuri, paşapoartele biometrice, cardurile de sănătate etc. În privinţa cenzurii, Wikileaks-ul lui Julian Assange, deţine rolul tezei generatoare de reacţii, creând tensiuni, care vor conduce la majore interdicţii privind utilizarea liberă a Internetului. Totul va fi controlat, sau cel puţin asta vor oculţii, dar să sperăm ca oamenii se vor uni şi vor neutraliza multe din planurile lor! Criza financiară, tot în acest fel a fost declanşată, pentru ca oamenii disperaţi să accepte votarea cedarii de către guvernele corupte, a suveranităţii naţionale, în favoarea unor entităţi nedemocratice şi private ca FMI, Banca Mondială sau Uniunea Europeana cu funcţionarii săi NEaleşi democratic, dar care scriu proiecte de legi ce se aplică tuturor celor peste 500 de milioane de cetăţeni ai săi. – Dictatura financiară, soluţia dictată de grupul Bilderberg pentru rezolvarea crizei actuale!

Sursa de inspiraţie: Lorylex

______________________________________________________________________________________

MIHAIL GORBACIOV spune că mişcarea “Ocupaţi Wall Street” este semnalul unei NOI ORDINI MONDIALE.

 Iată ce aflăm din articolul Mikhail Gorbachev Says Occupy Wall Street Signals an Emerging New World Order:

Pe măsură ce mişcarea “Ocupaţi Wall Street” continuă, apar chipuri necunoscute ce sprijină această mişcare, iar scenarii neverosimile sunt prezentate drept “soluţii”.

În timp ce mulţi protestari cer întoarcerea la democraţia de bază şi stoparea conducerii ilegale a băncilor internaţionale, veţi observa că lucrurile stau cu totul diferit – un guvern mondial socialist, îmbuibat, imens – care sprijină mişcarea.

George Soros şi Mihail Gorbaciov, doi dintre cei mai importanţi globalişti din elita mondială, a căror opinii se fac auzite peste tot, au muncit într-adevăr timp de mulţi ani la Noua Ordine Mondială şi la tot ceea ce aceasta implică. Oare “Ocupaţi Wall Street” îi prinde pe oameni într-o dialectică hegeliană  în care sprijinul oferit protestatarilor se transformă în sprijinul oferit Noii Ordini Mondiale? Iată ce spunea Gorbaciov pe 20 octombrie la Lafayette College.

“Culegem acuma consecinţele unei strategii care nu duce la cooperare şi parteneriat şi nici la traiul într-o situaţie globală. Lumea are nevoie de ţeluri care să-i unească pe oameni. Unii oameni din SUA merg pe idea creării unui imperiu American global, şi asta a fost o greşeală încă de la început.

Alţii însă se gândesc la viitorul ţării lor.

Marile bănci, corporaţii, încă plătesc aceleaşi bonusuri mari şefilor lor. Pentru aceşti oameni, a existat oare vreo criză?… Cred că America are nevoie de propria ei “perestroika”. Situaţia din întreaga lume nu s-a dezvoltat aşa cum ar fi trebuit.

Am văzut degradare acolo unde ar fi trebui de fapt să existe o mişcare pozitivă. Prietenul meu, regretatul Ioan Paul al II-lea a văzut aceste lucruri foarte bine. El a spus: “Avem nevoie de o nouă ordine mondială, una care să fie mai stabilă, mai umană şi mai dreaptă.”

Alţii, şi eu m-am numărat printre aceştia, au vorbit despre o nouă ordine mondială, deşi încă ne confruntăm cu o problemă: cum să construim o astfel de ordine mondială?

Sunt probleme de mediu, de încetinire a creşterii, pauperitate, criză alimentară… toate acestea se întâmplă pentru că noi nu avem un sistem de guvernare globală.

Atunci când vedem că aceste proteste au loc chiar şi în alte ţări, că aproape toate ţările sunt acuma martore acestor proteste, nu putem lăsa lucrurile aşa cum erau în trecut – oamenii doresc schimbare.

Şi pentru că vorbim despre schimbare – aceste probleme apărute din mişcările de protest – ne vom găsi treptat calea spre o nouă ordine mondială.

Lafayette College website

Source: vigilantcitizen.com

______________________________________________________________________________________

Mişcarea Occupy Romania, este conştientă de planul oculţilor de a o deturna, şi plănuieşte să-i facă să regrete amarnic faptul că au subestimat inteligenţa românească!

Reclame

2 comentarii la “Noua Ordine Mondială – Dialectica Hegeliană

  1. Pingback: Spune NU tratatului ACTA! | OasteaDigitală

  2. Totdeauna vor fi cu un pas in fata noastra… este in firea umana, ca un grup restrans sa controleze …prostimea, care din pacate niciodata nu si-a dorit puterea, deorece puterea implica responsabilitate …responsabilitate pe care „prostimea” nu o are…! si nu o va avea niciodata !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s